Evenemanget har varit.

Def Leppard

onsdag 3 juli

Vaksala torg

Pris 550 kr + serviceavgift

Support: HARDCORE SUPERSTAR & MUSTASCH
Dörrar: Klockan 17
Konsert: 19.30
Med album som Pyromania och Hysteria i bagaget, har Def Leppard skrivit in sig i musikhistorien som ett av världens genom tiderna mest klassiska rockband.
Vi kan nu meddela att bandet kommer till Sverige för att leverera en hitkavalkad – med fokus på främst albumet Hysteria – på Vaksala Torg i Uppsala den 3 juli.
Det går även att köpa biljetter på UNT-butiken samt förbutiken på ICA Kvantum Gränby Centrum.
Def Leppard formades 1977 i Sheffield, England och var en del av den så kallade New Wave of British Heavy Metal-rörelsen. Deras största succé är skivan Hysteria från 1987 som toppade både Englands- och USA-listan och har enskilt sålt i över 20 miljoner exemplar. Bandet är också ett av endast fem rockband med två studioalbum (Pyromania och Hysteria) som sålt över 10 miljoner exemplar i enbart USA (de andra är The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd och Van Halen). Totalt har bandet sålt över 100 miljoner skivor världen över vilket gör dem till ett av världens mest sålda artister överlag.
Def Leppard består i dag av sångaren Joe Elliott, Rick Savage på bas, Phil Collen och Vivian Campbell på gitarr och Rick Allen bakom trummorna. Sistnämnde Rick Allen är särskilt uppmärksammad för att 1984 tragiskt förlorat en arm i en bilolycka men lyckades mot alla odds komma tillbaka och vara en bidragande faktor till bandets unika sound med sitt specialkonstruerade trumset.
Def Leppard är fundamentet för en hel generations hårdrocksliv och har genom sitt stora inflytande i musikhistorien konstant lockat nya fans till sig i yngre åldrar. Med sina genomarbetade och fylliga produktioner flyttade Def Leppard gränserna för hur ett hårdrocksband kan röra sig ljudmässigt mellan olika genrer och det är vi tacksamma för.
I juli kommer vi alltså få ta del av Def Leppards sinnessjukt tunga låtkatalog. Bandet har uttalat att det kommer ligga stort fokus på succéalbumet Hysteria, så förvänta dig att bli emotionellt överkörd av bland annat ”Love Bites”, ”Pour Some Sugar on Me” och ”Armageddon It”. Detta gör självklart att vi längtar efter sommaren hysteriskt mycket.
Lokala ordningsföreskrifter är gällande i Uppsala och utanför konsertområdet. Alkohol får ej förtäras på allmän plats.

VIP/FÖRETAG

Är du intresserad av våra exklusiva VIP-paket så klicka på fliken KÖP VIP för information om VIP-biljetter.

MAT & DRYCK

Det kommer finnas ett flertal försäljningsställen på Vaksala torg för mat, öl och vin.

ENTRÉER

Vi har flera entréer för att kunna möta den publikanstorming vi väntar oss. Kom i tid, även om vi gör allt för att minska köer så tar det tid att släppa in tusentals besökare.

PLANKNING

Alla plankare avvisas och polisanmäls. Plankning kan leda till åtal och böter.

FÖRVARING

Effektförvaring finns vid entrén.

KVARGLÖMT OCH UPPHITTAT

Allt som har upphittats på området eller glömts kvar i effektförvaringen lämnas till polisens hittegodsavdelning första vardag efter konserten.

PARAPLYER

Man får inte ta med paraplyer in på området. Detta för att uppfällda paraplyer döljer sikten för allt för många stackare som betalt för att se artisterna. Ta med regnkläder istället.

KAMEROR

Fotografering för publicering (tryckt, digitalt eller för sändning i kommersiella sammanhang, liksom alla fall där det finns en uppdragsgivare) är inte tillåten om du inte har tillstånd från Welcome Uppsala. Fotografering för privat bruk är tillåten.

TOALETTER

Det kommer att finnas mobila toaletter på plats.

TILLGÄNGLIGHET

Handikapptoaletter och rullstolsramper finns vid scenen. Fråga vår personal på plats så hjälper vi er.

SÄKERHET

Det kommer finnas både vakter och sjukvårdare på plats för att hjälpa till att upprätthålla service och service.

SITT/STÅPLATS

Det är ståplats på konserten. Biljetterna säljs som ståplats och vi kan bara garantera ståplats.

ÅLDERSGRÄNSER

Socialstyrelsens ljudrekommendationer innebär att du måste vara 13 år och uppåt för att komma in på konserten. För att handla öl eller vin på serveringarna gäller 18 år.

HITTA HIT

Vi rekommenderar att man använder sig av kommunala transportmedel. Det finns parkeringar i omgivningarna, men det allra lättaste är att ta tåg eller buss och sedan promenera en bit. Vaksala torg ligger centralt i Uppsala.

BOENDE

På www.destinationuppsala.se hittar ni information om boende i Uppsala och annat att göra i samband med ert besök i Uppsala.

TIPS

Kläder: Tänk på att vädret kan variera. Dagen kan vara jättevarm för att sen bli kylig framåt kvällen.

Var i publiken ska jag stå? Ibland kan det bli väldigt trångt längst fram. Är man inte en van konsertbesökare kan det vara en bra idé att inte ställa sig allra längst fram. Vill du stå längst fram men inte trängas så är sidorna att föredra. Visa alltid hänsyn.

Öronproppar: Hörseln är känslig. Öronproppar finns till försäljning på plats.

 

Ståplats. 13-årsgräns. Bar och restaurang. Mer info på www.welcomeuppsala.se. Kontakt: info@welcomeuppsala.se

Biljetter köper ni på www.welcomeuppsala.se eller på www.tickster.se.

Biljetterna kostar 550:- + serviceavgift.

 

Har du frågor eller funderingar om att köpa elektronisk biljett på vår eller ticksters hemsida, kontakta Ticksters kundtjänst på tel 0771-47 70 70 eller maila support@tickster.com

Köper du på webben skriver du ut din biljett eller öppnar den från din mail i din smartphone och tar med dig den till konserten.

Vi blippar in dig i entrén.

Om du har frågor som vi inte lyckats besvara här är du välkommen att skicka din fråga till info@welcomeuppsala.se